GRANIT

Granit je vrlo cijenjeni kamen, a njegove specifične karakteristike čine ga korisnim, zahvalnim pa stoga i popularnim izborom u graditeljstvu, kako za tehnička tako i za dekorativna rješenja.  Masivan je, tvrd i čvrst pa time otporan na vanjske utjecaje (vlagu, smrzavanje, savijanje, pritisak, upijanje vode, udarce…). Može poprimiti najrazličitije boje i uzorke – od potpuno svijetlih do najtamnijih nijansi.

MRAMOR

Mramor nije bez razloga od najpopularnijih vrsta kamena u izgradnji i uređivanju prostora, a ovo su njegove prednosti.  lako se reže, obrađuje i polira. Izdržljiv je materijal (u strukturi prevladavaju čvrsti kalcit i dolomit) koji se lako prilagođava različitim zahtjevima u izgradnji. Pruža više mogućnosti – više boja i dekorativnih šara za sve ukuse. Svestran je materijal koji se može koristiti za razne namjene.

DEKORATIVNI KAMEN

Povrat suvremene arhitekture prirodnim materijalima sve je izrazitiji. Prirodne kamene obloge zbog svojih se jedinstvenih svojstava sve više koriste u uređenju interijera i eksterijera. Tako prirodni kamen može biti ideja vodilja vašeg projekta (npr. cijela fasada) ili može naglašavati samo neke od unutarnjih ili vanjskih detalja te dati topao i intiman ugođaj. Kamen je najstariji i građevni materijal.

GRANITI

IMPALA

(Imapala se koristi u izradi 90% spomenika.)
Granit je zbog svog sastava daleko najprimjenjivaniji i tehnički najznačajniji kamen. Riječ je o prirodnome materijalu, zbog čega su moguća odstupanja u njegovoj strukturi i boji. Zbog strukture, raznolikosti boja, tvrdoće te vremenske postojanosti, primjeren je kako za unutrašnje, tako i za vanjske površine, kao i za sve površine podložne vremenskim neprilikama i mehaničkim oštećenjima. Granit impala, uz multcolor, paradisso, verde maritaka, verde olive, samoa, belfast, zimbabve, emerald pearl, visag blue, baltic brown, africa red, kashmir white, bianco sardo, rosa beta, rosa porinho, spada u neke od najupotrebljivanijih granita.

OSTALE VRSTE GRANITA

Napominjemo da su OSTALE VRSTE granita iz naše ponude i općenito u Hrvatskoj 20%-200% suplje od granita IMPALA. Pri izradi nadgrobnih spomenika u Hrvatskoj klijenti se preko 90% slučajeva odlučuju za granit IMPALA, neke od njenih varijacija.

MRAMOR

BIANCO CARARA

Bianco Carrara pojam je za mramor. To je najpoznatiji talijanski mramor na svijetu koji se koristi od davnina. U mnoštvu poznatih umjetničkih djela izrađenih od tog mramora možemo izdvojiti Michelangelovog Davida te Rimski Pantheon.

U današnje doba Carrara je i dalje prvi izbor dizajnera interijera u što se možete uvjeriti ako prelistate naše pinterest stranice.

Bianco Carrara kamen je koji preporučamo uglavnom za uporabu u interjerima, s obzirom da će u našim atmosferskim uvjetima ubrzano stariti.

OSTALE VRSTE MRAMORA

DEKORATIVNI KAMEN

Povrat suvremene arhitekture prirodnim materijalima sve je izrazitiji. Prirodne kamene obloge zbog svojih se jedinstvenih svojstava sve više koriste u uređenju interijera i eksterijera.
Tako prirodni kamen može biti ideja vodilja vašeg projekta (npr. cijela fasada) ili može naglašavati samo neke od unutarnjih ili vanjskih detalja te dati topao i intiman ugođaj.
Kamen je najstariji i najplemenitiji građevni materijal koji se koristi već tisućama godina i to prvenstveno zbog svoje dugotrajnosti i velike otpornosti na vanjske utjecaje.